Шофьор от Русе отива на съд заради блъсната пешеходка

0
Обвиняемият я влачил върху капака на колата си, преди са спре
Обвиняемият я влачил върху капака на колата си, преди са спре

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 53-годишен мъж, нарушил правилата за движение по пътищата и блъснал жена на пешеходна пътека.

Обвинението срещу Марин М. е за това, че на 14.10.2015 г. в гр.Русе, при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф”, нарушил правилата за движение по пътищата, като не изпълнил задължението си и не спрял, за да пропусне стъпилата на пешеходна пътека жена и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на същата, като деянието е извършено на пешеходна пътека - престъпление по чл.343, ал.3, вр. ал.1, вр. чл.342 НК.

Пострадалата пресичала бул. „Цар Освободител“ по пешеходната пътека. В същият момент пред пешеходната пътека имало спрели автомобили, които изчаквали преминаването на пешеходците, сред които и обвиняемия с управлявания от него лек автомобил.

Докато пострадалата се намирала все още на пешеходната пътека, обвиняемият внезапно потеглил и я блъснал с предната част на автомобила си в областта на левия крак.

От удара пострадалата се подпряла на предния капак на автомобила, управляван от обвиняемия, който обаче не спрял движението си, а продължил с бавен ход напред, при което жената паднала на земята. Чак тогава обвиняемият спрял, но не оказал помощ на падналата пешеходка.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари