Съдят в Русе шофьор, причинил смъртта на геодезист на пътя

0
Пострадалият е бил блъснат, докато е работил в участък по пътя Семерджиево - Ветово
Пострадалият е бил блъснат, докато е работил в участък по пътя Семерджиево - Ветово Снимка: Dunavmost

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд шофьор, блъснал и по непредпазливост причинил смъртта на геодезист, работил на пътя

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 58-годишен шофьор на товарен автомобил, който нарушил правилата за движение по пътищата, блъснал геодезист на пътя и причинил смъртта му, съобщиха от държавното обвинение. 

Обвинението срещу П.Н. е за това, че на 28.09.2020 г., на пътя Семерджиево-Ветово, в землището на с. Семерджиево при управление на товарен автомобил „Пежо“, нарушил правилата за движение по пътищата – като водач на товарен автомобил не контролирал уредите за управление на автомобила и по непредпазливост причинил смъртта на Л. П. По време на инцидента пострадалият и негов колега, извършвали геодезическо заснемане за рехабилитация на пътен участък по пътя Червена вода - Семерджиево- Ветово-Сеново.

След като бил блъснат от товарния автомобил, пострадалият Л.П. бил откаран в УМБАЛ „Канев“ АД – Русе, а по-късно в Клиника по спешна неврохирургия на МБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ – София, където въпреки проведеното лечение, на 15.10.2020г. починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари