Шестгодишното детенце, бито до смърт, не би трябвало никога да попада в опасна за него среда

6
Да видим каква реакция ще последва този път.
Да видим каква реакция ще последва този път.

Нашенски дядо убива от бой внученцето си, защото вероятно е направило беля

Днес по Нова тв видях разплакващ репортаж за 16-годишна девойка, която е изоставена от семейството си на осем годинки и сега е вече осиновена от американско семейство. Момичето с мургава кожа и прекрасна усмивка се хвърля в обятията на познатата само от онлайн връзки жена с едната думичка, която знае на "американски": "Мамиии!"

Потекоха ми сълзи - нашето девойче играеше с най-малката си сестричка - пеленаче, която също е прелетяла океана, за да се запознае с кака си.

И в същото време нашенски дядо убива от бой внученцето си, защото вероятно е направило беля. Чувала съм, че внучето е по-скъпо е от собственото дете. Колко ли побой са отнесли децата на този мъж и дори не са имали шанса да бъдат осиновени в Америка. Или в дом, където да ги обичат. И накрая той убива беззащитното детенце и почти убива жена си, която вероятно с всичките си сили е опитвала да предпази малкото телце.

Хората ревнаха, че някакъв тип прегазил куче, макар десетки хиляди българи ежегодно изоставят кучета.

Да видим каква реакция ще последва този път. И кога редом с исканията за нов прокурор, ще се надигне рев за истинска закрила за децата.

Днес по Нова социален служител каза, че с години роднини изоставят децата в приемни семейства, но не ги дават за осиновяване. Животът на едно дете не се мери в години чакане, а в часове и дни. И после вече е късно.

Изоставена на 8 годинки, осиновената в Америка девойка не е била до тогава в дома си. Просто тогава родител е подписал отказа. И е чудо, че някой я взема на тази възраст. Това е повече от печалба от тотото.

Шестгодишното детенце, бито до смърт, не би трябвало никога да попада в опасна за него среда.

Време е за децата ни да мислим с енергия, подобна на тази като за кучетата. Ако някой може да направи национална кампания срещу градската заря, да видим кой ще опита нещо по-активно за най-беззащитните сред нас.

Лияна Панделиева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари