Селекционерът на Португалия: Няма причина да подавам оставка!

0
Оставките не са част от моите решения, заяви Фернандо Сантош
Оставките не са част от моите решения, заяви Фернандо Сантош Снимка: АП

Оставките не са част от моите решения, заяви Фернандо Сантош

Селекционерът на португалския национален отбор по футбол Фернандо Сантош остави отворен въпроса за поста си след отпадането на Световното първенство още на четвъртфинал. Португалците, европейски шампион от 2016-а година, отстъпиха с 0:1 на Мароко.

След края на срещата голямата звезда на Португалия Кристиано Роналдо напусна терена със сълзи на очи.

Попитан какво е бъдещето му след предсрочното отпадане на тима, опитният специалист отговори: "В Лисабон ще говорим с президента на нашата федерация (Фернандо Гомеш) и ще разберем кое е най-доброто за португалския отбор", каза Фернандо Сантош пред Sport TV след края на мача, предаде БТА

"Отивам в Лисабон и след това ще говоря с президента и ще разбера кое е най-правилното за бъдещето на португалския отбор. Винаги, след всяко състезание, президентът и аз разговаряме и ще видим какво ще правим. Когато пристигнем в Португалия, нека поговорим спокойно и да видим какъв анализ ще направим".

Попитан дали това е било провал за Португалия и поражението е причина за оставка, Сантош отговори: "Не знам дали беше провал. Няма причина да подавам оставка. Тук съм от 2014-а, оставките не са част от моите решения. Не сме стигнали толкова далеч, да. Отборът има качество – съгласен съм. Можехме да се справим по-добре, играчите работиха много здраво. Има дни, в които липсва малко късмет и днес беше такъв случай, това наистина е единствената причина", заяви още Сантош в интервюто, цитирано от популярния португалски вестник "О Жого".

След това той каза, че този отбор има потенциал и бъдеще и очаква да се представят силно в следващите си участия на големи форуми. "Това поколение ще продължи да прави много добри неща. Не се съмнявам, това се видя тук. Но е разочарование, отборът беше щастлив, уверен и мотивиран, беше много силен. Бяхме убедени, че можем да стигнем до края и да спечелим", съжалява още 68-годишният специалист, който е и анализатор в Техническия комитет на УЕФА.

И обясни, че повечето ситуации са били за неговия отбор: "Още в първите моменти от мача имахме много добър шанс пред Жоао Феликс. След това Бруно удари гредата. Във финалните минути Пепе, който вкара гол от подобна възможност на Швейцария, сега имаше дори по-чист шанс, но не може да го направи. На отбора му липсваше и малко късмет", добави той.

Трябва да се знае, че договорът на треньора като национален селекционер е до юни 2024-а година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари