Съветът на ректорите обсъди готвената реформа във висшето образование

0
Въпросът, който пряко касае висшето училище в Русе е идеята за създаване на университет в Северозападна България
Въпросът, който пряко касае висшето училище в Русе е идеята за създаване на университет в Северозападна България Видео: Кис 13

Обмислят създаването на университет в Северозападна България.

Това е част от идеята на министерството за окрупняване на образователните структури в страната. На Общо събрание на Съвета на ректорите бяха обсъдени въпроси свързани с реформите във висшето образование, предава телевизия Кис 13.

За да има подобно сливане на университети е необходимо да има промяна в Закона за висшето образование, като тепърва започват разговори и дискусии по темата, коментира ректорът на Русенския университет и заместник-председател на Съвета на ректорите акад. Христо Белоев.

Въпросът, който пряко касае висшето училище в Русе е идеята за създаване на университет в Северозападна България.

На Общото събрание на съвета на ректорите са обсъдени и въпроси свързани с акредитацията на висшите училища и атестирането на преподавателите.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Русенец
    Вопли от пиявици винаги ще има. Доказателството, кой е полезен ВУЗ и кой не е, е това, чии възпитаници намират реализация по специалността и чии не.
  • 4
    8
    daskal
    Всички виждат и знаят, че 52 /петдесет и два/ ВУЗ-а са абсурдно много за България. Вероятно първото, което трябва да направят, е поне да им закрият филиалите, че с тях стават 100 /сто/!. После да се помисли да бъдат намалени наполовина. 25 университета ще са ни предостатъчни. Трябва обаче да сме готови за жесток отпор от тези, които се изхранват там. Ще има протести, стачки, вопли, сълзи и сополи! И доказване кой от кого е по-добър и по-успял.
  • 7
    7
    Тц
    АОНСУ и сега го има, викат му "библиотекарския". Там учат бъдещите кадри на Ахмед Доган ага, бъдещи прокурори, дансаджии, пикаджии, блицаджии и подобна еничарска измет.
  • 1
    6
    Хахаха
    Да ама след 1989 закриха АОНСУ аз викам да го възтановим като университет за герберасти.
  • 8
    5
    Zdv
    На всяка гара и паланка цъфнаха ВУЗОВЕ! Крайно време е да останат три или пет,но читави!!! Ама пак става въпрос за мнооого пари!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари