САЩ гони по най-бързия начин 11 милиона мигранти

0

Нови директиви за експулсиране на хора без документи огласи във вторник американското министерство на вътрешната сигурност.

Наредбите засягат почти всички 11 млн., незаконно пребиваващи в САЩ, предаде АФП, цитиран от 24 часа.

С две директиви министърът на вътрешната сигурност Джон Кели нареди на имиграционните власти да експулсират възможно най-бързо всички незаконно пребиваващи, на които попаднат.

Правителството дефинира 7 нива на приоритет при гоненето на нелегалните начело с осъдените за нарушения или престъпления. Списъкът обаче включва и хора, които са само обвинени в нарушения и оставя на служителите да преценяват дали те са заплаха за националната сигурност. В сила остава закрилата за хора, влезли незаконно в САЩ като деца и получили образование в страната, гарантирана от директива на бившия президент Барак Обама.

Белият дом отрече правителството да планира масови депортации, а новата политика целяла най-напред да се справи с наброяващите почти 1 млн. незаконни имигранти с криминално минало.

Прилагайки указите, подписани на 25 януари от президента Доналд Тръмп, Джон Кели даде началото и на строителството на стената по границата с Мексико.

В същия ден плакат с надпис “Бежанците са добре дошли” беше провесен от Статуята на свободата в Ню Йорк. Отговорност за протеста пое анонимен потребител, който посочи в социалните мрежи, че проявата е на обикновени граждани, които имат нужда да кажат нещо за Америка, в която вярват.

Плакат с надпис “Бежанците са добре дошли” е провесен от Статуята на свободата.

Проучване на Харвардския университет показва, че 53% от американците подкрепят антимиграционния указ на президента. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари