Санкциите на САЩ ще имат сериозно отражение върху партиите преди изборите на 11 юли

1
Коментар на политолога Любомир Стефанов и социолога Кольо Колев
Коментар на политолога Любомир Стефанов и социолога Кольо Колев Видео: Bulgaria On Air

Коментар на политолога Любомир Стефанов и социолога Кольо Колев

Брюксел очаква да бъдат произнасяни окончателни присъди за корупция на високо равнище в страната ни, а Европейската комисия продължава да следи събитията у нас, за да отрази случващото се в доклада за върховенството на закона. Ще се стигне ли до присъди и какъв знак ни дават САЩ с наложените санкции точно преди изборите на 11 юли?

"Знакът е ясен - България има проблем, с който никой не се занимава. Това е ясен сигнал че съдебната система е пробита, щом отвън трябва да ни кажат, че имаме проблем", заяви политологът Любомир Стефанов в "България сутрин".

Социологът Кольо Колев обясни, че създалата се ситуация ще има сериозно отражения върху вътрешнополитическия живот в България.

"Те казват има корупция във висшия ешелон на властта и няма разследване на тази корупция. От едната страна - провоохранителните органи не са си свършили работата, от друга страна е и геополитическото дърпане на ушите. Това ще има и има много сериозно отражение във вътрешнополитическия живот в България", обясни той.

И допълни, че позицията на главния прокурор е неспасяема.

"Камбаната бие основно за главния прокурор и проблемът не е в личността Иван Гешев, а в този тип институционална власт, която получава", обясни Колев.

Гостите в студиото коментираха още как санкциите от САЩ ще се отразят на предстоящите избори.

"Основният политически удар ще бъде върху ГЕРБ и това ще доведе до известен прираст на "Демократична България". Тяхна основна тема е правосъдната система и поучават мощно рамо. ДПС - тя не е партия, която да се влияе от такива неща, "Обединени патриоти" вероятно ще влязат", прогнозира социологът Кольо Колев.

С според политологът Любомир Стефанов, темата за корупцията ще е водеща в предизборната кампания. Той е скептичен относно прогнозата за Патриотите, тъй като и техни хора са били посочени в доклади.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари