Съдят шофьор, карал с 2,82 промила алкохол в кръвта

1
Обвиняемият е наказван единадесет пъти по административен ред за извършени нарушения на Закона за движение по пътищата
Обвиняемият е наказван единадесет пъти по административен ред за извършени нарушения на Закона за движение по пътищата Снимка: Dunavmost

По бързо производство, Районна прокуратура –Русе предаде на съд водач на автомобил, шофирал след употреба на алкохол.

Обвинението срещу Д. Д. е за това, че на 27.02.2019 г. по път II-23, в района на 9-ти километър, в землището на с.Червена вода, област Русе, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Дачия Логан“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,82 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Обвиняемият е наказван единадесет пъти по административен ред за извършени нарушения на ЗДвП. На 27.02.2019 г. отишъл с лек автомобил в дома на свой приятел в с.Червена вода, където употребил значително количество алкохол. Въпреки това, по-късно, решил да се прибере в гр.Русе с автомобила. Докато шофирал, в района на 9-ти километър, в землището на с.Червена вода, изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно, преминал през канавката и се преобърнал по таван в нивата до пътя. На катастрофиралият шофьор се притекли на помощ, водачи на други автомобил, които веднага спрели. Обвиняемият бил видимо пиян, а проверка за концентрацията на алкохол в кръвта му с техническо средство отчела концентрация на алкохол от 2,82 на хиляда.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари