Съдят шофьор, причинил смъртта на спътничката си при катастрофа на пътя Русе - Варна

0
Автомобилът на 46-годишния мъж попадна в аквапланинг и се преобръща
Автомобилът на 46-годишния мъж попадна в аквапланинг и се преобръща Снимка: Dunavmost

Автомобилът на 46-годишния мъж попадна в аквапланинг и се преобръща

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 46-годишен шофьор на товарен автомобил, който нарушил правилата за движение по пътищата и допуснал пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост причинил смъртта на едно лице - престъпление по чл. 343, ал.1, б. „в”, пр.1 във вр. с чл. 342, ал.1, пр.3 от НК.

Обвинението срещу И.А. е за това, че на 31.10.2020 г. на път Русе - Варна, в землището на село Писанец, обл. Русе, при управление на товарен автомобил, марка „Фолксваген“, нарушил правилата за движение по пътищата. Обвиняемият управлявал автомобила със скорост от 55-60 км/ч, която не е била съобразена с атмосферните условия (валеж на дъжд, намалена видимост и мокро пътно платно), с което се поставил в невъзможност да намали скоростта си на движение и да спре пред предвидимото препятствие – локва на платното за движение. В резултат на това автомобилът навлязъл във водата, загубил устойчивост, завъртял се и се преобърнал в крайпътен терен. При настъпилото пътнотранспортно произшествие по непредпазливост водачът причинил смъртта на Р.Я. – пътуваща в управлявания от него автомобил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    аз
    ако бяхме нормална страна подсъдимия щеше да е АПИ
  • 9
    2
    Галюн таймс
    "...със скорост от 55-60 км/ч, която не е била съобразена с атмосферните условия (валеж на дъжд, намалена видимост и мокро пътно платно), с което се поставил в невъзможност да намали скоростта си на движение и да спре пред предвидимото препятствие – локва на платното за движение" Т.е. от написаното излиза,че е НОРМАЛНО на пътното платно да има ЛОКВА...по нормалните пътища има съответният наклон,за да няма "локва",езеро или микроязовир...предвидимо е(макар и с малка вероятност)и метеорит да удари пътното платно... а членът,за несъобразена скорост с лекота обезмисля целият закон,за движение по пътищата...;-)
  • 11
    1
    русенец
    А убиецът на Милен Цветков, както и Местан - до кога ще ги бавите?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари