Условна присъда за шофьор, забил колата си в стълб на булевард „Христо Ботев“

0
Неправоспособният водач се споразумя с прокуратурата
Неправоспособният водач се споразумя с прокуратурата Снимка: Dunavmost

Неправоспособният водач се споразумя с прокуратурата

Със споразумение приключи разпоредителното заседание по делото срещу В. Т., обвинен в това, че като неправоспособен водач при управление на МПС не контролирал непрекъснато автомобила и причинил средна телесна повреда на Д. С. Подсъдимият се отказа от разглеждането на делото по общия ред и прие да изтърпи наказание в размер на десет месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

В. Т. е български гражданин със средно образование, неосъждан, неженен, работи като помощник овощар. Сутринта на 24.09.2019 г. привел в движение лек автомобил „Фиат Пунто“, въпреки че не притежавал шофьорска книжка. На задната седалка точно зад подсъдимия се возела негова близка. По бул. „Христо Ботев“ в посока центъра внезапно изгубил контрол над колата и се блъснал в метален стълб между двете платна на булеварда. Жената изпитала силни болки в десния си крак и била откарана в болницата, където се установило, че има открито счупване на дясна подбедрица с изкълчване на глезенна става.

Съгласно споразумението, подсъдимият се признава за виновен в това, че на 24.09.2019г. в гр.Русе като неправоспособен водач, при управление на моторно превозно средство нарушил правилата за движение по пътищата - чл. 20, ал.1 от ЗДвП: „Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват”- като водач на пътно превозно средство не контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлявал и по непредпазливост причинил на Д. С. средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движенията на десен долен крайник за срок повече от тридесет дни, резултат от бималеоларно открито счупване на костите на дясна подбедрица, с изкълчване на дясна глезенна става, наложило метална остеосинтеза.

Районен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри. Същото има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари