Съдят мъж причинил смърт на пътя Русе - Велико Търново

0
Обвиняемият пътувал от с. Тръстеник към гр. Русе с лек автомобил „БМВ"
Обвиняемият пътувал от с. Тръстеник към гр. Русе с лек автомобил „БМВ" Снимка: Dunavmost

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, нарушил правилата за движение и причинил катастрофа с един загинал.

Обвинението срещу Ц.Х. е за това, че на 02.01.2018 г., по главен път Русе - Велико Търново, в района на км 12+400, при управление на лек автомобил „БМВ 320И”, нарушил правилата за движение по пътищата, като: не контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлявал, в резултат на което навлязъл в лентата за насрещно движение; управлявал с превишена за извън населено място скорост от 96,8 км/ч, при разрешена до 90 км/ч, която не е била съобразена с атмосферните условия, с което се поставил в невъзможност да намали скоростта или да спре пред предвидимото препятствие – движещият се в лентата за насрещно движение лек автомобил „Фиат Пунто“ и по непредпазливост причинил смърт на Р. Ц. - престъпление по чл. 343, вр. чл. 342 от НК.

Обвиняемият пътувал от с. Тръстеник към гр. Русе с лек автомобил „БМВ 320i”. По същото време в обратна посока, с лек автомобил „Фиат“ пътувал пострадалият Р.Ц. Около 14:15 – 14:25 часа двата автомобила се намирали в участъка в землището на община Иваново, обл. Русе.

Малко преди това обвиняемият застигнал сив автомобил, пред който се движел пътнически бус. Сивият автомобил предприел маневра – изпреварване на пътническия бус. Въпреки ограничението на скоростта от 90км/ч. и дъжда, който валял, обвиняемият увеличил скоростта си на движение и също започнал изпреварване на пътническия бус. Междувременно сивият автомобил завършил маневрата си и продължил движението си в крайна лява лента. Автомобилът на обвиняемият подминал пътническия бус и започнал да застига сивия автомобил, който се движел пред него. В този момент в насрещната лента – в посока гр. Бяла се движел лек автомобил „Фиат Пунто“, управляван от Р. Ц. Когато двата леки автомобили се намирали в непосредствена близост един до друг, обвиняемият не успял да забележи, че автомобилът му е започнал да се насочва вляво, преминал през единичната непрекъсната линия, навлязъл косо в лентата за насрещно движение, в резултат на което се ударили челно в лек автомобил „Фиат“.

На място пристигнали екипи на ЦСМП – Русе и Сектор ПП при ОД на МВР – Русе. За да бъде изваден Р. Ц. от силно деформирания, в резултат на катастрофата автомобил, се наложило да бъде разрязан. Пострадалият бил откаран в УМБАЛ „Канев“ ЕАД – Русе, но въпреки проведената реанимация и лечение, на 11.01.2018 г настъпила смъртта му.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари