Съдът в Русе отказа да освободи под парична гаранция дилър на наркотици

1
Обвиняемият поиска мярка за неотклонение парична гаранция с мотив, че е влошено здравословното му състояние и трябва да се лекува
Обвиняемият поиска мярка за неотклонение парична гаранция с мотив, че е влошено здравословното му състояние и трябва да се лекува Снимка: Dunavmost

Окръжният съд в Русе отказа да освободи под парична гаранция обвиняем за разпространение на наркотици

Окръжен съдРусе остави без уважение молбата на И. М. за изменение на наложената му мярка за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Срещу 33-годишния мъж се води досъдебно производство за това, че на 16.02.2020 год. в град Русе без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин и хероин около 80 гр.

Обвиняемият поиска мярка за неотклонение парична гаранция с мотив, че е влошено здравословното му състояние и трябва да се лекува. Окръжният съд прецени обаче, че към момента не са настъпили обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо мъжа мярка за неотклонение. Все още е налице обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия към разследваното тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба. Реална остава и опасността при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление предвид факта, че е избягал от органите на реда, укривал се е няколко дни и е бил задържан при опит да напусне страната през ГКПП „Дунав мост“. В тази насока е и справката му за съдимост, в която са отразени 4 осъждания.

В мотивите си съдът посочва, че видно от становището на представителя на прокуратурата в съдебно заседание, по делото предстои да се назначи съдебно-медицинска експертиза, която по категоричен начин да установи характера на здравословните оплаквания на И. М. и да даде заключение дали физическото му състояние към момента представлява пречка за престоя му в арестните помещения, доколко и дали се налага спешна медицинска интервенция, както и дали застрашава сериозно здравето или живота му, тъй като на този етап липсват медицински документи по делото, които да удостоверяват тези обстоятелства.

Определението на Окръжен съдРусе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари