Спипаха четирима души с наркотици при спецакцията на полицията в Русе

3
Задържани са мъж и жена
Задържани са мъж и жена Снимка: кадър БГНЕС

Задържани са мъж и жена

Спипаха четирима души с наркотици при спецакцията на полицията в Русе, която се проведе на 12 март.

За първия случай вече ви съобщихме вчера, а днес излезе и официална информация от пресцентъра на ОД МВР - Русе:

36-годишен мъж е задържан със значително количество метамфетамин при акцията срещу разпространението на наркотици, проведена от служители на ОДМВР – Русе.

На 12 март 2024 г. от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Специални тактически действия“ и отдел „Разследване“ при Областната дирекция на МВР в Русе се проведе специализирана полицейска операция по линия – "разпространение на наркотични вещества". Действията са реализирани под надзора на Окръжна прокуратура - гр. Русе. В хода на акцията на главен път Русе – Варна, в района на селищно образувание ДЗС, полицаите са спрели лек автомобил „Ауди А4“ с русенска регистрация, управляван от мъж на 36 г. от гр. Русе. В колата при претърсване са намерени и иззети 200 грама метамфетамин.

Впоследствие е извършено претърсване и в къща на адрес в гр. Русе, ползвана от 36-годишния мъж, откъдето са иззети още метамфетамин и марихуана.

По случая се води досъдебно производство.

Мъжът е задържан до 24 часа по ЗМВР. Работата по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе.

Още трима са установени с наркотици вчера в Русе

В хода на провеждана специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност служители на Първо РУ са задържали 24-годишна жена от гр. Русе. Това е станало на 12 март около 21:50 часа в кв. „Дружба - 1“, където при извършена проверка в нея са установени два плика с кафяво прахообразно вещество – хероин.

Жената е задържана по реда на ЗМВР за срок до 24 часа.

По случая е започнато бързо производство.

Тази нощ други двама са заловени с наркотици от служители на Второ РУ. Около 00:10 часа при обход по улица "Чипровци" в Русе, патрулен екип от Второ РУ е извършил проверка на 18-годишен русенец. В хода на полицейските действия младежът е предал на униформените суха тревна маса, за която е заявил, че е марихуана за лична употреба.

По-късно около 04:00 часа при обход по ул. Петрохан, в района на кръстовището с ул. Згориград, полицаите са извършили проверка на две лица. Установено е, че те са русенци на 20 и 29 г. , като в по-младия имало наркотициметамфетамин и марихуана, които той е предал на служителите на реда.

Двата случая са документирани и по тях са започнали проверки по описа на Второ РУ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    5
    До Иванова
    Абе драга ми неисведомена госпожо,кои са Тея страни които са се справили с тази модерна чума,че ми е много интересно да ми ги изброите.Че сте малоумна това е ясно,и глупостите които говорите също.Държавата и мафията са сраснати в Бг,все едно крадеца да каже дръще крадеца,няма как да стане,но да ви го обяснявам нямам време.
  • 3
    4
    Божинов
    Заличиха едно цяло поколение и продължават ако не вземат по сериозни мерки господа полицаите ще направя гражданско сдружение и повярвайте ми ще им се стъжни живота на тия боклуци защото ще имам много съмишленици
  • 7
    3
    Иванова
    Нулева толерантност и цялата строгост на закона за тази измет, тровеща най -вече подрастващите и млади хора! Същинско бедствие е наркоманията в 21 век, но доста развити страни се справиха с този проблем.
  • 8
    2
    Ало Колеги
    Главните отговорници за територия Русе град,Русе област? Гледам вече близо петнадесет години не са се притеснили и добре живеят.Даже си чуруликат "Лайф из Лайф" - Опус.
  • 20
    1
    Дгд
    По бързата процедура и затвор за тези мърши
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари