С новите си парчета Лили Иванова конкурира Тина Търнър

1

Концертът на поп дивата бе разпродаден две седмици преди датата и в Летния театър бяха допуснати ограничен брой правостоящи, пред които перспективата всъщност бе да окупират стълбите.

Голяма част от тях показаха изобретателност, използвайки за буфер между седалището си и твърдия камък скъпи кожи, пише Монитор. Имаше и ентусиасти, които разпънаха малки рибарски столчета с лекотата, с която гейша би разтворила ветрило.

Лили излезе под тътен от аплодисменти малко след 21 ч, като бе осезаемо, че публиката навън гони по численост тази вътре. Бащи,  вдигнали децата си на конче пред транспарантите, десетки приседнали на плочите в йогистка поза, за да слушат, и висящи на гроздове зяпачи на оградата се опитваха да прихванат от магията на звездата.

Облечена в любимото си черно, със силует, който би комплексирал и гимназистка, Лили започна да рисува картини с гласа си в „Икар“.

 „Добър вечер, благодаря ви! За нас е удоволствие!“, обяви Лили и след  „Ако спра да обичам“ представи с респект бенда си - Ангел Дюлгеров (китара, цигулка), Оги Енев (пиано, тромпет, саксофон), Орлин Цветанов (цигулка), Веселин Веселинов-Еко (бас), Росен Ватев (барабани) и вокално трио „ЛаТиДа”.

Винаги съм казвала, че моето вдъхновение сте вие, публиката, и моите музиканти!“, каза Лили. Преди да отключи сълзи в очите на присъстващите с вокалния си разказ в „Невероятно“, тя изпълни два потенцилани хита от новия си албум – „Дали“ и „Дантелената примка на нощта“, която спокойно би се вписала и в репертоара на Тина Търнър.

Лили обърна специално внимание на авторите на парчетата, съответно Еко и Дюлгеров. Естествено, в нощното небе над Созопол се разнесоха и мантрите на „Този свят е жена“, „Другото лято“ и класики като „Щурче“.   

След „Аполония“ Лили Иванова ще представи новата си продукция с мащабно турне, чиито старт е на 18 септември в Летния театър в Стара Загора. Следват Хасково (20 септември), Враца (28 септември), Самоков (7 октомври), Сливен (15 октомври), Шумен (17 октомври), Добрич (19 октомври), а финалът е в зала 1 на НДК на 25 и 26 октомври.     

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари