С благодарствен молебен започнаха честванията в Русе

7

Русе отбелязва днес 142 години от Освобождението си.

Официален гост на събитията, посветени на празника, е и президентът на Република България Румен Радев. Сред присъстващите са още генералният консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов, кметът Пенчо Милков, областният управител Галин Григоров и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Честването започна с благодарствен молебен в катедралния храм "Света Троица", отслужен от Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия, в памет на загиналите за Освобождението на Русе, предава Кис 13.

След него, пред храма, започна и историческата възстановка на Дружество "Традиция" в Русе, която ни връща към времената, когато крайдунавският град е бил освободен от руските войски.

В 11:30 часа ще се проведе тържествена церемония с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Свободата. Венец ще поднесе и държавният глава.

В 12:45 в зала "Свети Георги" президентът Румен Радев ще удостои с почетния знак на държавния глава полковник /о.з./ Велико Пенчев, за приноса му за развитието на военното образование и Военновъздушните сили на Република България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари