Руснаци избягаха от военната мобилизация в Аляска с лодка

0
Бегълците са поискали убежище в САЩ
Бегълците са поискали убежище в САЩ Снимка: Getty Images

На много места в Русия имаше протести против мярката

Двама мъже, избягали от обявената в Русия частична мобилизация, са поискали убежище в САЩ, след като пристигнали в Аляска с малък плавателен съд, предаде Ройтерс, като се позова на властите в най-северния американски щат.

Десетки хиляди руснаци напуснаха страната, след като миналия месец президентът Владимир Путин обяви частична мобилизация. Освен това на много места в Русия имаше протести против мярката, припомня БТА.

От офиса на сенаторката от Аляска Лиса Мъркауски съобщиха, че властите са открили двамата руснаци близо до град на около 40 километра от руския бряг. Те са поискали убежище в САЩ, за да не бъдат мобилизирани.

Губернаторът на Аляска Майк Дънлейви каза, че руснаците са били разпитани. По думите му вероятно става въпрос за единичен случай и няма индикации за предстоящ поток от хора, които бягат от мобилизацията в Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари