Русия опроверга ислямистите!

0
Техническа неизправност е причината за самолетната катастрофа
Техническа неизправност е причината за самолетната катастрофа

Първоначалният оглед на мястото на катастрофата на руския самолет, разбил се на Синайския полуостров в Египет, показва, че катастрофата се дължи на технически проблем, съобщава Ройтерс. Агенцията цитира източници от службите за сигурност на египетския район Северен Синай.

Според експерти, цитирани от lenta.ru, версиите, че самолетът е свален от противовъздушни ракети са несъстоятелни. Според тях бунтовниците в района, включително и радикалните ислямсти, разполагат със системи, които са способни да свалят обекти, летящи на височина не повече от 3-4 хиляди метра. Според сайта Flightradar самолетът започва да губи рязко височина, докато е на повече от 10 хиляди метра надморска височина.

В самолета на руската компания "Когалимавиа" е имало 217 пътници и 7 души екипаж, почти всички - руски граждани, пише Накратко.

Около 150 тела, част от тях обгорели, са намерени в радиус от 5 километра от мястото, където е паднал самолетът. Машината е паднала вертикално и в резултат на това много от отломките са се запалили. По предварителни данни на египетските власти няма оцелели.

Източник: Накратко
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари