Русенци водят над 12 години непрекъсната борба с Община Русе

1

По какъв критерий едни улици се асфалтират след ремонт на ВиК, а други като се оставят до това положение?

На редакционната поща на Dunavmost получихме оплакване от Сезел Шукриева, която изразява недоволството си от дългогодишната борба с Община Русе за състоянието на улицата, в която тя живее.

Шукриева посочва, че проблемът остава нерешен след жалби, подписи или обещания, които се отлагат от пролет до есен и обратно. Наред със сухите обещания за асфалтиране, улицата е била свидетел на потънали камиони на "Титан" и ВиК, счупени коли и непрекъснати проблеми. Въпросът, който задава Шукриева, е до кога тя и другите жители на улицата трябва да продължават да се борят самостоятелно и да плащат данъците си, докато обещанията не бъдат изпълнени.

Борбата продължава и при управлението на г-н Пенчо Милков, като срещите с представители на Общината и г-н Недев не довеждат до конкретни резултати. През 2020 г., след няколко срещи, г-н Недев е посетил улицата и заявил, че след завършването на ремонта на ВиК, Община Русе ще асфалтира цялата улица. Въпреки това, през 2023 г., след като всички ремонти са приключили и ремонта на ВиК е приключил, единственото, което се прави, е възстановяване на нарушената пътна настилка, което само по тяхна вина.

Шукриева изразява надежда, че някой ще представи ясно и точно становище защо улица "Даскал Аверкий" не е включена в списъка на асфалтираните улици. Тя задава въпрос за критериите, по които се определят улиците, които ще бъдат асфалтирани след ремонт на ВиК системата, докато други, като нейната, ще бъдат оставени в положение, където се възстановява само нарушената пътна настилка.

Жената твърди, че ВиК са разрушили напълно и малкото останали здрави настилки по улицата и в момента се извършва само частично възстановяване, което прилича на пъзел.

Сезел Шукриева отправя своето оплакване към редакционната поща на Dunavmost, в надежда да привлече вниманието на обществеността и отговор от страна на отговорните институции по този проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    асфалт
    Предимно асфалтират Ялта и идеалния център. Улица Левента ще чака новите избори
  • 1
    5
    Русенец
    Все по-често се чудя, защо плащаме данъци? Явно по навик.
  • 9
    4
    Хуууууу
    Целият град е леш
  • 8
    3
    Олег
    Когато освободят заграбената част от шосето, може и да има асфалтиране. Всеки един имот е присвоил част от пътя, а трябва 3 метра от асфалта да няма постройки. Не ги е срам . Това е наглост!
  • 12
    2
    Българин
    Не, това са снимки от една улица, на която не живее нито един данъкоплатец. Живеят, но данъци не плащат, ток не плащат, вода не плащат. Обаче улицата трябва да се оправи, щото бате иначе ще са дискриминирани. Вижте кои улици се ремонтират през тази година и сами преценете дали тази трябва да е сред тях.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари