Русенско село скочи срещу претоварени с камъни камиони

1
Подписка срещу претоварените с камъни камиони в Копривец
Подписка срещу претоварените с камъни камиони в Копривец Видео: БНТ

Хората от русенското село Копривец започнаха подписка срещу камионите, които преминават през селото и рушат улиците им, а заради вибрациите къщите им са вече напукани. Камионите превозват камъни от близката каменна кариера вече втора година, без да се съобразяват с разпореждането да ползват обходния път. Хората настояват това безобразие да спре и от виновните да се потърси отговорност – най-малкото пътят да бъде поправен.

Камионите тръгвали сутрин рано и до следобед почти във верига преминавали по улиците на Копривец, разказаха ни хората тук. И се усъмниха, че са предупредени за пристигането на екипа на БНТ2, защото в този ден минаваха съвсем нарядко и то по обходния път, които иначе почти не ползвали. Затова пък ни показаха пораженията по къщите си и по пътя.

“Къщите на хората се събориха по протежението на целия път – и на тази, и на другата улица”, посочва Йордан Илиев.

“Цяло лято съм с близнаците – прозорците се тресат, децата се стряскат”, добавя Йорданка Войкова.

Опасност от разрушаване грози и моста, отнесен преди 9 години от наводнение и отново възстановен с общи усилия. Хората казват, че и близките пътища, неизчислени за преминаването на толкова тежки камиони, също вече са в окаяно състояние. Били и опасни, защото два тира трудно се разминавали там.

“Пътят БоровоПет кладенци беше хубав, една дупка нямаше. От една година след като отворен и направиха обход от там да се минава, пътят е в безобразно състояние”, обяснява Денислав Минчев.

От фирмата, концесионер на каменната кариера отговориха, че се вземат всички мерки правилата да се спазват.

“Заповед съм издал, която сме внесли в кметството с молба към местните жители видят ли камиони, да съобщават на нашите двама служители, които са на везната. Мерките, които вземаме – връщаме камионите, не товарим камионите хванем, че преминават през селото”, Момчил Маринов – изпълнителен директор на фирма “Терекс и ко”.

От два дни камионите с камъни не преминават през Копривец. Хората, обаче, се съмняват, че това ще продължи от ден до пладне и скоро къщите им пак ще се тресат от вибрациите.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари