Русенският университет започна сътрудничество с "Хуауей Технолоджис България"

0
Акцент по време на срещата бе стипендиантска програма на компанията
Акцент по време на срещата бе стипендиантска програма на компанията Снимка: БТА

Акцент по време на срещата бе стипендиантска програма на компанията

"Хуауей Технолоджис България" и Русенският университет подписаха меморандум за сътрудничество. Той дава възможност за реализация на общи проекти, а на студените от учебното заведение с интерес в областта на ИКТ-сектора - да се възползват от стипендиантските и обучителни програми на компанията. Това съобщиха от университета и от компанията за БТА.

"Русенският университет е лидер в дигиталните образователни технологии. Сътрудничество между нашите две организации би било от изключителна полза и за двете страни. Сигурен съм, че нашето партньорство ще бъде пълноценно", заяви ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев.

Според Тери Ли, генерален мениджър на "Хуауей Технолоджис България", за компанията е чест да сключи партньорство с един от най-престижните университети в България, който е известен с разнообразната си палитра от професионални направления и специалности, както и с големите успехи на своите студенти в областта на информационните и комуникационни технологии и компютърните науки.

"В "Хуауей" вярваме, че технологиите и образованието вървят ръка за ръка. Чрез партньорството с Русенския университет искаме да подкрепим младото поколение, което е двигател на цифровата трансформация", каза Тери Ли.

Акцент по време на срещата бе стипендиантска програма на компанията. Целта ѝ е да подготви студентите за реалния бизнес свят, да подобри познанията им от технологична гледна точка, но и да обогати лидерските им умения.

Компанията тази година ще награди 80 студенти, като всеки от тях ще получи по 2000 евро. Изискванията са до 11 ноември тази година да се изпратят автобиография и мотивационно писмо, а до 30 ноември да се изпрати кратко видео до три минути по зададена тема, свързана с модерните технологии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    5
    Няма лоша реклама
    Новия “бъдещ” кмет е специалист по PR и представяне, няма как да му се отрече! Всяка седмица все нови отличия, нови сътрудничества, нови неща! Браво от една страна, ама предвид вътре за какви схеми, качество на образованието и далавери става дума…
  • 11
    4
    Смехурко
    Този клоун от РУ-то докога ще разсмива хората, не усеща ли, че е много, много смешен или се вживява още по-силно в ролята си
  • 14
    3
    Банално
    Стига с тези тъпи реклами за сътрудничество, Ами покажете резултати от обучението на студентите, но реални, а не манипулирани. Покажете къде се намирате сред университетите в Западна Европа, а не да се хвалите с азиатски проекти и университети. Станал бил Трак Рис еди какъв си в Ташкентския университет в Таджикистан. А защо не стане такъв в Германия, Франция, Англия и т. н. Ами те няма да го пуснат в сградата на университета, а не да му дадат такова звание. Скоро през 2023 ще престане тази комедия с актьор - селски тарикат.
  • 2
    2
    Смешници
    В някои държави има забрани за продажбата продуктите на Хуауей, тия започват сътрудничество с тях. През социализма се крадяха технологии от запада – дизайн на чипове, компютри сега се почва същото.
  • 4
    1
    Нуньо
    Още ли шава полу закритият Селскотопански институт?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари