Хуауей отличи шестима студенти от Русенския университет

2

Шестимата русенци ще получат стипендии от Хуауей Технолоджис България

Шестима студенти на Русенския университет бяха отличени от технологичния гигант Хуауей на специална церемония в столицата. Тя се проведе на 07.02.2023 г. в гр. София, като с нея бе закрито изданието на стипендиантската програма Huawei ICT Talents Training Seeds For The Future за 2022 година. На събитието присъстваха заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, г-н Ли Шаoуей, генерален мениджър на Хуауей Технолоджис България, както и представители на висшето образование, науката и софтуерната индустрия. От страна на Русенския университет в церемонията взе участие заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика - доц. д-р Десислава Атанасова, която се включи в награждаването на част от стипендиантите и поздрави присъстващите от името на университета.

Сред отличените 80 студенти и докторанти от цялата страна, шестте възпитаници на Русенския университет са Момчил Ставров, Йордан Йорданов, Марио Николов, Илиян Гърков, изучаващи специалност "Компютърни системи и технологии", Божидар Атанасов - специалност "Софтуерно инженерство", а Боян Стояновски развива своя потенциал в специалност "Интернет и мобилни комуникации".

Експертно жури от представители на Българската академия на науките, Министерството на транспорта и съобщенията и Алианса на технологичната индустрия оцени през м. Декември 2022 г. продукцията на кандидатите, които трябваше да представят кратки видеа на теми "Как ИКТ променят живота", "Ако живея в едни напълно дигитализиран свят, как би изглеждал той?". Журито избра най-добрите студенти и докторанти на България, които освен заслужено признание, те ще получат и стипендия от компанията Хуауей.

Подобни инициативи не само стимулират развитието на младите хора, но и за пореден път показват, че сътрудничеството между бизнеса и академичната общност е единственият път за устойчив технологичен и социално-икономически напредък, базиран на знание, креативност и иновации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    ники
    То всичко са интереси както каза 2 то и студенти не останаха и хората в града намаяляват ,ако питате кмета цъфнали сме и вързали
  • 8
    2
    Да не забравяме
    Имаше едни рестриктивни мерки спрямо HUAWEI на една страна, а наш Ристофор где кого хване и се омазни, все договори подписва с него и се рекламисва. Зад подобни стипендии и награди се крият определени интереси, но кой и за каво ги използва .....
  • 5
    1
    88
    Името и логото са запазени марки и се изписват винаги по един и същ начин, независимо от езика!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари