Христо Белоев и Мария Габриел подписаха меморандум за сътрудничество

1

Целта е предоставянето на възможности за обучение, трупане на опит и кариерно развитие на студентите

Ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ академик Христо Белоев и вицепремиерът и министър на външните работи - г-жа Мария Габриел подписаха споразумение за сътрудничество между Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Министерството на външните работи. Целта е предоставянето на възможности за обучение, трупане на опит и кариерно развитие на студентите, съобщиха от висшето учебно заведение.

Русенският университет „Ангел Кънчев“ е третото висше учебно заведение, с което МВнР подписва меморандум, след Софийски университет „Климент Охридски“ и Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Сред предвидените дейности са: организирането на студентски стажове и срещи с дипломати; провеждане на съвместни обучения, кръгли маси и конференции; повишаване на професионалната квалификация чрез представяне на реални казуси и проблеми от практиката.

Академик Христо Белоев изказа удовлетворението на цялата академична общност на Русенския университет от дългогодишното сътрудничество с Министерството на външните работи, с Дипломатическия институт към МВнР и лично с вицепремиера Мария Габриел.

Подписването на Споразумението дава нови възможности за сътрудничество между двете институции. То не само укрепва академичните връзки, но и ще обогати образователния опит на студентите.

На 2 декември 2023 г. студенти от Русенския университет ще посетят МВнР в Деня на отворените врати. Тази инициатива дава не само практическа перспектива за студентите, но и създава културна и образователна среда за обмяна на идеи и опит между образователните и дипломатическите институции. Тя предоставя възможност на студентите да се запознаят с дейностите във външната дипломация.

Целта е установяването на тясно сътрудничество между МВнР и Русенския университет, което да спомогне за кариерното развитие на студентите, както по време на тяхното обучение, така и при последващата им професионална реализация.

Г-жа Габриел заяви, че Споразумението е конкретна визия за необходимостта да се инвестира в развитието на младите хора още в началото на тяхното обучение.

„Приветстваме иновативността и критичното мислене на младите. Радвам се, че заедно с Русенския университет ще работим заедно за обмяната на опит и включването на идеите и младежката перспектива в дипломацията. Нека заедно отстояваме достойното място на България в динамично развиващия се свят и превърнем предизвикателствата във възможности за студентите, университетите и България“, заключи вицепремиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    2
    Северно
    Павликенски мазен цървул с какичка от югозапада ще развинтват местния унивилает най-вече с азиатски страни.
  • 9
    1
    🖕🖕🖕🖕
    🖕🖕🖕🖕
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари