Русенският университет приема онлайн документи на кандидат-студенти

0
Изпитът ще се състои онлайн, ако се удължи срока на мерките
Изпитът ще се състои онлайн, ако се удължи срока на мерките

Русенският университет приема онлайн документи на кандидат-студенти на адрес https://online.uni-ruse.bg/

Това съобщават от висшето училище в крайдунавския град.

Приемът на студенти в университета за академичната 2020/2021 година е в 50 специалности от 23 професионални направления.

Кандидатите, които за първи път влизат в онлайн системата, трябва да си направят регистрация с лични данни и валиден адрес на електронна поща, на който ще се изпращат съобщенията от Русенския университет. Входът в портала за онлайн кандидатстване става чрез въвеждане на същия имейл и парола.

След регистрацията кандидатите имат избор - дали ще подават документи, или ще се регистрират за предварителен изпит от 9.00 часа на 25 април т.г., който ще се проведе в Русе, Силистра, Разград и Видин.

При необходимост от удължаване на срока на мерките, свързани с ограничаване на разпространението на коронавируса, изпитът ще се състои онлайн. Кандидатите ще бъдат уведомени за това предварително по електронната поща в срок до 16 април тази година.

От висшето училище информират, че младежите, които ще завършат средното си образование през настоящата учебна година, също могат да се запишат, за да участват в предварително класиране и условно записване за определен брой места в университета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари