Русенският университет е готов да завърши годината онлайн

2
Крайно безотговорно е студентите да влязат в сградата, заяви ректорът
Крайно безотговорно е студентите да влязат в сградата, заяви ректорът Видео: Кис 13

Русенският университет има готовност да приключи академичната година онлайн заради извънредното положение.

Кампанията за прием на студенти също върви дистанционно, което ще позволи да се спазят и всички срокове за началото на новата учебна година.

През следващата седмица семестърът приключва и от 18 май студентите влизат в сесия с ясни дати за изпитите. Академичният съвет на висшето училище в Русе е приел всички необходими процедури това да стане онлайн, заради извънредното положение, информира Кис 13.

Поради завишен интерес от кандидат-студентите, Русенският университет обявява допълнителна дата за провеждане на онлайн предварителни изпити. Въведената от Русенския университет технология е с голям капацитет и няма ограничение върху броя на подадените заявления.

С предварителни изпити кандидатстват основно за "Право" и медицинските специалности, но и всички останали, които искат да си гарантират място в желана специалност в Русенския университет.

Тъй като се очаква зрелостниците да получат дипломите си в края на юни, ще има достатъчно време да се проведе приемът на студенти в Русенския университет и новата академична година да започне навреме.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари