Русенският университет провежда онлайн изпити

0
Само студентите по право, медицински сестри и акушерки ще имат изпити в присъствена форма, съобщи ректорът чл.-кор.проф.Христо Белоев
Само студентите по право, медицински сестри и акушерки ще имат изпити в присъствена форма, съобщи ректорът чл.-кор.проф.Христо Белоев Видео: Русе Медиа

Русенският университет ще приключи учебната година онлайн, като само студентите по право, медицински сестри и акушерки ще имат изпити в присъствена форма, съобщи ректорът чл.-кор.проф.Христо Белоев.

Обучението и изпитите в електронна среда не представляват проблем за учебното заведение, което от години работи в тази посока, предава Русе Медиа.

Имаме създадена години назад електронна платформа за обучение, почти 80 процента от учебните ресурси са налични в електронен формат и успяхме само за 2-3 дни да се реорганизираме и да направим изцяло базиран онлайн учебен процес. На Академичен съвет приехме няколко процедури – за онлайн заверка на семестъра, онлайн провеждане на изпити, на държавни изпити и дипломни защити. Напълно сме готови всичко да протече в такава среда“, коментира ректорът.

Сигурността на онлайн изпитите е оттренирана, тъй като в рамките на семестъра така се изпитват задочните студенти. „При онлайн провеждане на изпита ние ограничаваме до 12 студенти, които ще влязат онлайн във виртуалната учебна зала. Всички те са с включени камери и микрофони, а минимум двама преподаватели следят във всеки един момент кой какво прави. Дори малко отклонение в погледа на студента ще бъде забелязано. Студентите са предупредени при какви условия ще бъдат отстранени от изпита и ще трябва да се явяват повторно“, обяснява проф.Белоев. Изпитите се провеждат по няколко начина. „Когато е в тестова форма, студентът само с мишката трябва да кликва върху теста и да отбелязва правилните отговори. Той няма право да пипа клавиатурата и да се мести по какъвто и да е начин. Друг вид изпит е, когато се задават няколко задачи. След като се зададе задачата от преподавателя, студентът пише по този въпрос, след това снима и изпраща в рамките на определено време. Студентът не се отклонява от масата, на която е седнал, и от камерата е видно той какво прави и какво записва на листа. След приключването на всяка една задача се поставя следващата и така приключва изпитът“, разяснява още проф.Белоев.

Изпитите в присъствена форма ще бъдат проведени в голямата зала на „Канев център“, която е извън учебните корпуси на университета. Преди и след изпита ще се прави дезинфекция, в залата ще могат да влизат до 30 души, а разстоянието ще бъде над 2 метра от студент до студент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари