Започна кандидатстудентската кампания в Русенския университет

0
Стартира онлайн платформата „Прием 2019"
Стартира онлайн платформата „Прием 2019"

На пресконференция в Русенския университет беше обявено началото на новата кандидатстудентска кампания.

На 27 ноември (вторник) 2018 година стартира онлайн платформата „Прием 2019" за учебната 2019/2020 г. на която кандидат-студентите могат:

  • да подават на заявки за участие в предварителните кандидатстудентски изпити по предмети съгласно утвърден график в Русе, Силистра, Разград, Видин. 
  • да подават кандидатстудентски документи за участие в предварителните класирания и записване в 48 специалности от 23 професионални направления на 8 области на висшето образование, за които Русенският университет е обявил за прием за обучение по държавна поръчка и на собствено финансиране. 

    За специалностите от ФОЗЗГ има поставени изисквания за минимална оценка „много добър", получена на положен кандидатстудентски изпит по Биология в годината на кандидатстване. Възобновява се приемът в специалност Математика и информатика във ФПНО, обявена като приоритетна от МОН. Подготвено е подобряване на организацията в дейностите при записване на новоприетите студенти – предоставяне на комплект документи за попълване при записване, студентската книжка и др.

    Редовната кандидатстудентска сесия ще се проведе на 6 и 7 юли, а класиранията ще бъдат обявени на 9 и на 15 юли. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари