Русенски танцьори бележат успехи на международен конкурс

2

В периода 26.08.2016г. - 28.08.2016г. в град Кранево се проведе Международния танцов фестивал "Храмът на Кибела", който е финален кръг в 15 танцови стила. 

В състава на журито бяха Теодора Станева - преподавател в НГХНИ “Константин Преславски” съвременни танцови техники и класически екзерсис, както и финалистите на Румъния търси талант - братята Адриан. В състава на журито са Теодора Станева - преподавател в НГХНИ “Константин Преславски” съвременни танцови техники и класически екзерсис, както и финалистите на Румъния търси талант - братята Адриан.

Инициативата за провеждането му е на ръководителя на Спортен клуб „Самодива” – Даниела Трифонова. Тя и колегите й се спират на „Храмът на Кибела” за име на състезанието, защото храмът на богинята у нас е единственият запазен на Балканите храм в нейна чест. Богинята Кибела е почитана в Мала Азия и Тракия и е считана за Великата майка на боговете и всичко живо на земята. 

Тъй като състезанието е финален кръг след квалификацията организирана от СК "Самодива" в гр. Пловдив през месец април 2016г., на него имаха право да участват само танци, получили квоти на „Пловдив Древен и Вечен“.

Момичешката формация на КСТ "Фламинго'98" от гр. Русе, при ОУ "Иван Вазов", с треньор и хореограф Валерия Николова спечели две квоти за два танца за фестивала "Храмът на Кибела". С тях танцьорите от Русе спечелиха първо място във възрастова категория деца, категория група, стил латино танци с танца "Малагуена".

В надпревата в същата възрастова катерия при групите, но в отворената програма, танцът "Bop - Bop" донесе второ злато за танцьорите от клуба. Формацията е в състав, както следва: Александра Моллова, Анна-Мария Симеонова, Диляра Мадан, Екатерина Бахърова, Ивелина Тодорова, Камелия Колева, Радина Стоянова, Хелга Иванова и Юлиана Йотова.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари