Русенката Мартина Ганчева ще разказва новинарски истории от Букурещ

3
БТА откри пресклуб в румънската столица Букурещ
БТА откри пресклуб в румънската столица Букурещ

Българската телеграфна агенция /БТА/ откри пресклуб в румънската столица Букурещ

Това е и първата медия от страната, която отвори свой офис в северната ни съседка. Кореспондент на БТА в румънската столица ще бъде Мартина Ганчева. Досега тя бе координатор на БТА в София за българските медии и общности по света. Областният управител Анатоли Станев ѝ пожела да продължи да отстоява най-високите професионални стандарти в сферата журналистиката, като представя събитията обективно и безпристрастно, казаха от Областна администрация

Пред Вас има широко поле за работа, вярвам, че ще си партнирате по отличен начин с румънските си колеги. Сигурен съм, че много недоразказани истории ще бъдат съпреживени чрез Вашите публикации“, заяви Станев и посочи, че подобни теми са свързани предимно с историята, културата, туризма и общото развитие на двете държави. Според него едни от най-значимите въпроси са свързани с изграждането на българска църква в Букурещ, както и съдбата на Солаковия хан.  

На събитието присъстваха още посланикът на България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков, посланикът на северната ни съседка в София Н. Пр. Бръндуша Предеску, представители на двете посолства, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-кметът на Община Русе Димитър Недев, генералните директор на БТА и AGERPRESS Кирил Вълчев и Клаудия Николае, генералният директор на Департамент „Комуникация и публична дипломация“ към външното министерство на Румъния Андрей Църня, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, общественици, а също и Русенският митрополит Негово Високопреосвещенство Наум, който освети офиса.

Станев е в Букурещ по покана на министъра на културата на Румъния Н. Пр. Лучиан Ромашкану и посланикът ни там Н. Пр. Радко Влайков. По-късно през деня той ще посети съвместната изложба на БТА и AGERPRES по повод 30-ата годишнина от подписването на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между Румъния и България и 15-ата годишнина от присъединяването на двете държави към Европейския съюз. Областният управител ще присъства и на гала-концерт под патронажа на президентите на Румъния Клаус Йоханис и на България Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Станимир
    И двете Ганчеви са противни псевдоинтелектуалци. Старата да се пенсионира вече и да престане да навира дъщеря си, която да си седи в някой софийски офис при офис планктона, вместо да ни я навират по телевизията.
  • 6
    3
    Аз
    Голямо връзкарство, голяма парвенюнщина, то не бе тикане, то не бе откриване на постове къде ли не. Неприятна е Мартина, посредственост и ограничена личност. И майката и тя същата
  • 1
    2
    222
    АЗ ПЪК МНОГО СЕ РАДВАМ,ЧЕ НАЙ-ПОСЛЕ НЯКОЙ В СОФИЯ СЕ СЕТИ,ЧЕ ИМА ЕДНА ГОЛЯМА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА 70 КМ. ОТ БЪЛГАРИЯ ,НЕ ОТ СОФИЯ,ДЕ.А ТЯХ ПО ПРИНЦИП ТОВА ГИ ИНТЕРЕСУВА.ТАКА,ЧЕ-НА ДОБРО ДА Е !
  • 17
    1
    Симеон
    Малко в по вече ни идват на русенци мераците и лакомията на Лили Ганчева и дъщеря и. Стига де, прекалявате.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари