Русенка: Състоянието на площадката срещу блок 112 в "Чародейка" е потресаващо

5

Русенката подава сигнал към Община Русе, защото детето ѝ е пострадало на площадката и тя се опасява от нови инциденти

Мирела Димитрова-Чакърова пише до Община Русе: "Здравейте! Много моля за съдействие за да не се стига до други инциденти! Това на снимките е площадката срещу 112 бл. в "Чародейка". Състоянието ѝ е потресаващо… асфалтовата настилка е напукана и е избила трева, телената ограда на площадката е в окаяно състояние и на много места липсва. И на последната снимка ще видите мрежата, в която се спъна сина ми, сцепи си брадичката и се наложи да го шият. Там постоянно играят малки и големи деца и се надявам да не се стигне и до друг инцидент. Моля Ви, обърнете ни внимание за да не играем със страх там."

В отговор на сигнала пише Валя Колева, кметски пълномощник за района: "Здравейте, видях сигнала ви. Тази спортна площадка, както и още няколко други в района са правени преди години по проект "Красива България" ... отдавна не се поддържат от фирмата, която е имала договор с Община Русе. Единственото, което можем да направим е да премахнем опасните ограждения."

Русенци не пестят гневните си коментари, защото площадките са изоставени и не се поддържат, а хората искат реални действия от общинските служители, за да могат децата да играят на безопасни места. Пенка Лазарова пита кметския пълномощник: "А защо не можете нищо да направите след като има договор с тая фирма? Нещо не разбирам. Защо тогава се правят тия договори? Всичко е само бумащина, симулиране на работа."

Отговорът на Валя Колева: "Защото договорът е изтекъл.. ... На тези въпроси могат да ви отговорят тези, които са сключвали договори преди 15-20 години, защо от тогава са изоставени и са в такова състояние сега! Ние можем само да обезопасим площадката, а за цялостен ремонт трябва проект и доста добра инвестиция за основно възстановяване."

"Не подценявайте и не лъжете хората, а си изпълнявайте задълженията или си вървете!" казва в коментар русенка.

Създаването на групата "Сигнали към Общината" е похвално, там се върши не малко работа, но следва всеки сигнал да бъде обработван адекватно, а не сегашните управляващи да си "измиват ръцете" с предходна администрация. Когато има желание, има и начин!

Административните пречки винаги могат да се преодолеят, стига да има воля за добро стопанисване на града ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    Пффф
    И к`во да правим? Да върнем времената на "Работническо дело" ли? Когато всеки полуграмотен милиционер можеше да ти разсипе живота само щото не му е кеф нещо. Да не говорим за партийните секретари. Е, нЕма как да стане вече. В контекста - гражданина има задържение да си плаща данъците и да притиска до откат трътлите и трътльовци в общината, пък да се хванат и да си свършат работата!
  • 1
    6
    Ало пффф
    Когато имаше работническо дело градът беше чист хората си ходеха в паркове и градинки .асега иди в парка ама след 21 ч ще се върнеш я бес портфейл я набит да не казвам и нещо по лошо
  • 1
    5
    Наистина
    Воден цикъл и още незнам какви програми ама ние сме дето нищо не пазим пред блока площадка за деца вътре младеж с куче в ранен час той си прави гимнастика песа играе и ...... ... Друго младежи с гаджета с кутийка енергийни напитки . Абе то пиши за какво и защо е направено и как се ползва ама демокрация .Кой не скача Е Червен Е сега вече розовеем ама уния се покриха с крадени пари в чужбината .
  • 3
    4
    Пффф
    Алоууу, 3-тия, виж сега деде. Тия дуднения в стил "Работническо дело" приключиха преди десетилетия! Отговорност за междублоковите пространства носи единствно и само община Русе! Отговорноста на гражданите приключва до плащането на данъците! Общината е принципала, който трябва да следи дали някой замърсява, руши, нарушава правилата и т.н., съответно налага предвидените наказания. Ще го схване ли възрастово-сенилното ти мозъче! Чисто законово гражданин няма право да рови в боклуците /евентуално събирайки ги/ и си има предвидно наказание за това. Аман от ОФ-дудньовци!
  • 0
    3
    гражданин
    Отговорност за състоянието на кварталите в Русе носят живеещите там граждани , а не извънземните. Следователно ако детските площадки приличат на кочина , значи хората са причинили тези мизерии , а не извънземните. Дотук е ясно. Русе не може да бъде град в Швейцария , но поне може да се опита да копира опита в Швейцария по поддръжка на обществените места. Там хората имат възпитание и съвестно спазват обществените правила и норми.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари