Русенец подаде сигнал за нерегламентирано сметище

1

Сметището е в района на месодобивно предприятие "Николов 95" ЕООД - град Русе

Във Фейсбук групата "Сигнали към Община Русе" Николай Стайков публикува снимки от нерегламентирано сметище над транжорната на Касева Чешма и пита:

"Опитах да го почистя, но е прекалено голямо и непосилно за мен! Към кого да се обърна за съдействие?"

Валентина Колева - един от пълномощниците на кмета Пенчо Милков, която отговаря за кварталите "Дружба" и "Чародейка", пише: "Здравейте, Одобрих подадения сигнал, защото е на границата с моя район. Ще говоря с отдел "Екология", тъй като в периферията на "Чародейка" - север има няколко обособени нерегламентирани сметища. Не е проблем да се изчисти, а да се опази от ново замърсяване?!"

Въпросът на кметския пълномощник е резонен - след като бъде изчистен районът как ще бъде опазен от ново натрупване на боклуци?

Тъй като очевидно Община Русе няма ресурс да следи ежеминутнo всички прилежащи райони, следва да се задейства гражданската съвест и отговорност. Надяваме се служителите от отдел "Екология" да си свършат бързо работата и да реагират адекватно на сигнала, а гражданите на общината да започнат да се отнасят като добри стопани към околната среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Русенец
    Как да се замислим, че децата ни ще живеят в сметище като половината население не умее да мисли, а другата половина просто няма деца.
  • 9
    2
    Петър
    Редовно се изхвърлят строителни материали и боклуци на Касева чешма за да не плащат на сметището.
  • 18
    1
    Ангел
    Моралният и образователен разпад водят до това, ... а това е само началото ... И предвидени глоби да има пак няма да има полза, то няма как да поставиш контролен орган до всеки нарушител. До самосъзнанието е свързано. Не се замисляме, че децата и внуците ни ще живеят в такава мизерия! Бутилки, кенчета, чанти, опаковки се търкалят по улиците и около тях, какво остава за деретата. На повечето хора това не им прави негативно впечатление, свикнали са. Бог да пази България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари