Русенец отнесе 2 бона глоба за невярна информация на номер 112

0
Звънналият на полицията русенец е излъгал за евентуална кражба на автомобил
Звънналият на полицията русенец е излъгал за евентуална кражба на автомобил

Русенският Районен съд потвърди наложената глоба от 2000 лв за гражданин, подал невярно съобщение на националния телефон 112.

Оказало се, че звънналият на полицията русенец е излъгал за евентуална кражба на автомобил, който продал междувременно. Инцидентът датира от 14 и 40 часа на 3 март, пише 24 часа.

Тогава В. се обадил на тел 112 от ул.”Кръстец” в Русе, като съобщил за противозаконно отнет автомобил, марка „БМВ”, модел 316. След извършена полицейска проверка било установено, че собственикът на колата, съпругата на тъжителя К., междувременно го е продала, от което следва, че същият, към него момент, не е бил нейна собственост.

Срещу русенеца бил съставен акт за предадено невярно и заблуждаващо съобщение за противозаконно отнет лек автомобил. Той казал по 112, че в периода 20 февруари – 02 март, колата била паркирана пред дома му, а сега е открадната.

При извършената проверка, В. заявил, че автомобилът се е управлявал единствено от него, не се е заключвал и се е палел с кабели понеже липсвал контактния ключ. Оказало се обаче, че в регистрацията на колата като собственик е записана бившата му съпруга К. Автомобилът бил намерен в кв. „Дружба 3”.

Оказало се, че той вече има нов собственик, който го закупил от подалия сигнала на 112 В. на 2 март за 650 лв.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари