Русенец открадна каса от офис и я хвърли край Дунава

0
о информация от управляващия дружеството, в касата имало около 30 000 лева
о информация от управляващия дружеството, в касата имало около 30 000 лева Снимка: МВР - Русе

Заловен е извършителят на кражба на каса с пари от офис на търговско дружество в Русе, съобщиха от полицията.

Кражбата била извършена в между вечерта на 6 ноември и сутринта на 9 ноември. По информация от управляващия дружеството, в касата имало около 30 000 лева

В резултат на предприетите и реализирани множество оперативно-издирвателни мероприятия, криминалистите събрали данни, че автор на престъпното посегателство е 38-годишен мъж от Русе и на 25 ноември той бил установен и задържан.

В хода на работата по случая са извършени 4 претърсвания и изземвания на различни адреси и на МПС. Намерени са и са иззети множество златни накити с общо тегло от около 90 грама, черна и бяла техника, за които има данни, че са придобити с парите от откраднатата каса, установена и иззета е и парична сума от 14 025 лв. в брой.

Наред с тези действия е извършен оглед на местност, намираща се в западен парк „Приста“, където била намерена и металната каса. Тя била изхвърлена в трудно достъпно място близо до брега на р. Дунав.

На 38-годишния извършител е повдигнато обвинение за извършено престъпление. Той е задържан с постановление на прокурор за срок 72 ч. до довеждането му пред Районен съд – Русе, с искане за налагане на постоянна мярка – задържане под стража.

Работата по досъдебното производство и изясняването на престъпната дейност на лицето продължава под ръководството на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари