Русе е откъснат от цяла България

24
Има ли опасност Русе да остане без междуградски транспорт?
Има ли опасност Русе да остане без междуградски транспорт?

Пътникопотокът на автогарата в града е значително намалял

От централната автогара в Русе се изпълняват едва 10% от обичайните курсове. Превозвачите планират пътуванията на базата на закупените онлайн билети. Има ли опасност автогарата в града да фалира, в ефира на „Здравей, България” по NOVA, темата коментира диспечерът на Автогара-Юг в Русе Красимир Дончев.

„Искам най-отговорно да заявя, че към всички областни градове – Силистра, Шумен, Разград, Варна, Велико Търново, Габрово и по-малки населени места автобусите са абсолютно отменени. За Букурещ също транспортът е спрян. Към София курсовете са сведени до 2-3 максимум на ден. Автобуси, които свързват Южна със Северна България, също са спрени. Това означава, че Русе е откъснат и от тази част на страната”, посочи Дончев.

Русенската автогара няма да фалира. Дори и при един случай, в който да има качващ се или слизащ пътник, автогарата ще изпълнява функциите си най-отговорно”, допълни диспечерът.

Съветът към всички, които имат нужда да тръгнат към някой от областните градове, е да се обадят на гише „Информация” към съответната автогара, за да разберат има ли автобус, който могат да използват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари