Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Германия

0
Ваксинираните в страната са малко под 70%
Ваксинираните в страната са малко под 70% Снимка: Reuters

Над 200 на 100 000 са новорегистрираните случаи на COVID-19 в Германия.

Това е абсолютен рекорд от началото на пандемията, казват експертите.

Ваксинираните в страната са малко под 70%, но през последните седмици интересът към имунизациите намалява. Очаква се трите партии, които преговарят за съставяне на управляваща коалиция, да представят стратегията си за справяне с четвъртата ковид-вълна. Едно от предложенията е връщане на безплатните тестове, информира БНТ.

В Австрия от днес действат нови, по-строги мерки срещу разпространението на вируса. В заведения, салони за красота, спортни зали, кина и театри ще се влиза само срещу сертификат за ваксина или документ, доказващ преболедуване. Не трябва да са минали повече от девет месеца от момента на пълна имунизация и не повече от шест месеца от момента на възстановяване след заболяването. Възможността достъп с отрицателен PCR вече не се предвижда. През почивните дни пред ваксинационните центрове се извиха дълги опашки.

В 39 департамента на Франция маските в учебните заведения отново са задължителни.

За 20-и пореден ден жертвите на коронавируса в Русия са над 1 000. Така общият брой жертви на COVID-19 е над 248 000 души. Днес руснаците се връщат на работа след неработна седмица. Също от днес, за първи път от повече от година и половина, до САЩ отново могат а пътуват гражданите на повече от 30 държави, сред които Индия и Китай, както и много европейски страни. Те обаче трябва да са напълно ваксинирани или да предоставят отрицателен тест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари