Реджеп Ердоган: Никой от пострадалите няма да остане на улицата

0
До една година правителството да възстанови епицентъра на земетресението, това обеща турският президент Ердоган
До една година правителството да възстанови епицентъра на земетресението, това обеща турският президент Ердоган Снимка: БГНЕС

До една година правителството да възстанови епицентъра на земетресението, това обеща турският президент Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че целта на неговото правителство е да възстанови за една година южния регион Кахраманмараш, епицентърът на смъртоносното земетресение от понеделник.

"Никога не можем да позволим на нашите граждани да останат на улицата", каза Ердоган в сряда по време на посещение на зона за спешна помощ, създадена от агенцията за управление на бедствия на страната, предаде БГНЕС.

"Нашата държава използва всички свои ресурси с AFAD (турската агенция за управление на бедствия) и общините. Ще продължим да го правим", подчерта Ердоган.

Президентът каза, че правителството планира да даде 10 000 турски лири, за да помогне на семействата, засегнати от земетресението, и е организирало хотели, в които гражданите да отседнат, ако желаят.

Ердоган също така призна, че правителството е "имало проблеми" с разчистването на блокираните пътища и снабдяването с природен газ на градовете и хуманитарните работници, което е попречило на спасителите да стигнат до рухналите сгради, за да извадят оцелелите. Той обаче посочи, че ситуацията вече е "под контрол".

Студеното време в Турция и Сирия усложни търсенето на оцелели, тъй като минусовите температури увеличават риска от хипотермия за онези, които са останали под развалините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари