Разследват престъпна схема в болницата в Хасково

0
Лекари източвали здравната каса със скъпоструващи консумативи и документи за фиктивни операции
Лекари източвали здравната каса със скъпоструващи консумативи и документи за фиктивни операции Видео: NOVA

Престъпна схема в болницата в Хасково.

Лекари източвали здравната каса със скъпоструващи консумативи и документи за фиктивни операции, съобщи NOVA.

Според разследването на прокуратурата, което е по сигнал на ДАНС, в лаборатория на инвазивната кардиология са открити 23 стента, за които имало данни, че вече би трябвало да бъдат поставени на пациенти. На практика това не било така. Това се твърди в сигнала, който предстои да бъде проверен.

Открити са 23 алуминиеви стента със съответни номера. Тепърва ще установяваме дали са били предназначени и изписани на някой, за кого, на кого и други подробности. До момента нямаме имена нито на лекари, нито на пациенти”, заяви прокурор Христина Жисова.

Лекарите в инвазивното отделени разказват, че най-вероятно става въпрос за стентове, който е трябвало да бъдат сложени на пациенти. Но чисто технически това не се е случило заради някакъв проблем, защото не са успели при самата процедура. Самите стентове са останали използваеми, за това са били оставени като резерва в отделението. За да може да помогнат на други пациенти. 

Здравната каса има лимит до 4 стента на пациент годишно и ако се наложи да бъде поставен пети или шести, лекарите казват, че ползват именно от тези.

Разследването има срок от 2 месеца, за да установи източвани ли са пари от Здравната каса, както се твърди в сигнала, който се разследва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари