Разкази за COVID-19 от близки на пациенти в Русенско

6
Потърпевши твърдят, че слагат под карантина изписани пациенти, които обаче не знаят, че са прекарали коронавирус!
Потърпевши твърдят, че слагат под карантина изписани пациенти, които обаче не знаят, че са прекарали коронавирус!

Близки на пациенти в Русенско разказват в социалната мрежа за неуредици и неясноти, свързани с COVID-19 и лечението на други заболявания:

"В началото на месец март, мой роднина (на 87 год) се почувства зле и беше приет по спешност в болницата ( с бронхит пневмония). Бяха му направени тестове за Ковид 19, които се оказа, че са отрицателни... След 5 дни в болницата, бе изписан, съответно "взет" от нас за домашно лечение. Не ни беше съобщено на нас или на него, че е бил с К19.

Изненада беше, когато дойдоха на проверка "полицаите" от РЗИ.

И от тук следват въпросите: Защо пациент на 87 год е изписан от болницата след 5 дневен престой (карантината не е ли 14 дни)? Защо нито ние, нито той знае, че е записан като пациент с К19? Защо не е съобщено, че е преносител (на адреса живее с болната си жена)?

Аз лично имам отговор на тези въпроси, защото е добре да влезе в "онази" статистика..п.п. Пиша го това по негова молба..

Лично лекарите са му казали, когато е питал дали има к19, че ако имаше, нямаше да е в това отделение...", пише Михаил Костов в групата Русе.

"Баща ми беше в болницата в гр. Бяла с кървяща язва на 25.12, при приемането му направили тест, който е бил отрицателен.....на 29.12 го изписват и той се прибира. След няколко часа му звънят от кметството на село и му казват, че е под карантина, защото бил с положителен тест.

Почвам аз да звъня по отделения в болницата и никой не може да ми изясни как са съобщили в РЗИ, че този човек е с ковид, сестрата ми вика, че на 26.12 пак му е правен тест, който е бил положителен, а баща ми твърди, че само при постъпване му е правен тест.....на другия ден отиваме в отделението и ги накарах пак да му направят тест и беше "-" .Отговорът им беше, че е станала грешка ......

И най -интересното е, че са го настанили в Кардиология и през целия си престой никой не му е казал, че е с ковид...

Питам сестрата как така човек с Ковид ще лежи в кардиология и тя ми вика - не мога да отговоря на този въпрос....", споделя в коментар под горния пост Айсел Азис Чапар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари