Разказ на децата от катастрофиралия автобус край Бъзън

0
Разказ на децата от катастрофиралия автобус край Бъзън
Видео: Нова телевизия

Пътнически автобус, превозващ 56 деца от Беларус, катастрофира тази сутрин край русенското село Бъзън. Автобусът се е обърнал в крайпътната канавка, за щастие децата не са пострадали.

Автобусът превозвал ученици, които летували в Китен. Децата са от спортна школа по подводно плуване в Минск. По първоначална информация на шофьора му е прилошало и той е загубил управление над автобуса.

Учители разказаха, че автобусът се е движил бавно. Усетили, че шофьорът натиска спирачки, но в един момент се е стоварил върху ската. Благодарение на издигнатия скат автобусът не се е преобърнал и няма пострадали.

Докато дочакат друг автобус от фирмата превозвач, децата временно бяха настанени в крайпътно заведение на няколко километра от инцидента. Те разказаха, че са се стреснали.

Понеже автобусът е легнал върху вратите се наложило децата да бъдат измъкнати през багажното отделение. На мястото на катастрофата веднага са изпратени три линейки, пожарна, екип на Гражданска защита.

Шофьорът, който е българин, е откаран в болницата за преглед и изследвания. Вторият шофьор в превозното средство по време на инцидента е спял. Той отказа коментар.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари