Шофьорът, който удари ученически автобус, е дрифтирал

0
20-годишният младеж е шофирал с летни гуми
20-годишният младеж е шофирал с летни гуми Видео: Русе Медиа

20-годишен шофьор предизвика челен удар с ученически микробус на пътя между селата Джулюница и Пиперково.

При катастрофата пострадаха две ученички на 17 и 15 години, двамата водачи и още един мъж. Инцидентът е станал след дрифт на завой, а експерти на място коментираха, че бусът, който е управлявал, е бил с летни гуми, предава Русе Медиа.

Катастрофата е станала около 14:30 часа, когато микробус „Форд Транзит“ с холандска регистрация навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно с ученически микробус „Ситроен“, управляван от 62-годишен шофьор. С него са пътували четирима ученици, които са се прибирали от Професионалната гимназия в Бяла към домовете си.

На мястото на инцидента веднага са били изпратени екипи на полицията, пожарната и „Спешна помощ“. Сред първите, които са се озовали там, е бил и фелдшерът Илко Тодоров. Той е бил с една от линейките, които са откарали двете пострадали момичета до болницата в Бяла.

Взех двете деца, които бяха най-тежко пострадали. За щастие състоянието ми не беше тревожно – нямаха загуба на съзнание, не са имали повръщане, но бяха уплашени“, каза той.

Ученичките са на 15 и 17 години, получили са фрактури на носа при удара, обясни Димитър Димитров – началник на Медико-информационния отдел към МБАЛ-Бяла. За щастие нямат мозъчно сътресение и тежки травми. Тъй като при по-голямата счупването е по-сложно, тя е била транспортирана за операция в УМБАЛ „Канев“ в Русе. Другото момиче остава за наблюдение в Бяла.

В беленската болница са били приети двамата шофьори и пътник от буса с холандска регистрация. Той е получил травма на врата, поради което също е транспортиран към Русе.

Двамата шофьори са с травми на крайници и ребра, а от стреса след инцидента водачът на ученическия бус е получил хипертонична криза и се е наложило да му се окаже допълнителна медицинска помощ. Младежът, предизвикал катастрофата, отказа да коментира и да бъде сниман. Той е от ромския етнос.

На мястото на инцидента дойде и директорът на гимназията в Бяла Пламен Велев, който обаче отказа коментар. Заяви, че е в отпуск и не е запознат със случая, макар че повече от час бе на местопроизшествието.

Пробите за алкохол на двамата шофьори са отрицателни. Причините за инцидента се изясняват от полицията.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари