Разбиха с чук плочата на паметника на съветската армия в София

2

Задържан е 61-годишен мъж

Плочата на Паметника на Съветската армия в София, на която пише „На съветската армия освободителка от признателния български народ“, е разбита.

Пред паметника има полиция.

От пресцентъра на МВР казаха, че за случилото се е задържан 61-годишен мъж, за който се твърди, че е ударил с чук по плочата, предаде БТА.

Утре се навършва една година от нахлуването на Русия на територията на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    20
    ...
    Плебейска Пасмина ! Безгръбначна и неграмотна ! В Париж и в Берлин има улици кръстени Сталинград. Дори отчуждените западноевропейци не дрискат върху историята си. А тук някаква препила дърта свиня блъскала с чук. Ама крайно сте жалки. Щ'о не идете в Новград да пипнете паметника на Ленин да видите колко бой ще ядете с коловете от местните ? Отидете и се пробвайте. Тъпи свинчуги!
  • 2
    19
    Чети бе 17, чети.
    Авторът е Андрей Карцов, руски дипломат, служил като консул в Белград, Париж и др. Книгата се казва „Зад кулисите на дипломацията“. Канцлерът Ото фон Бисмарк предлага да посредничи за изглаждане на руско-британските разногласия. В края на същия месец обаче външният министър на Австро-Унгария Дюла Андраши възразява остро срещу разпростиране на България на юг от Стара планина, което пряко противоречи на клаузите в Райхщадското споразумение с Русия. Тия подробности ги няма из българските комунистически учебници по история, но пък има в разнообразни исторически източници включително и руски.
  • 2
    18
    до 17
    Русия сключва тайно споразумение с Австро-Унгария във връзка с руско-турската война, което е предизвестявало провеждането на Берлинския конгрес, довел до разпокъсването на България и предаването на Босна и Херцеговина под управлението на Австро-Унгария. Толкова с опита за опорка :)
  • 5
    17
    до закривай
    “Веднага след освобождението руската власт застава срещу желанието на целия ни народ за Съединението.“ това според санстефанския договор ли е?!? или има там и един берлински конгрес дето ни разделя след санстефано?!? и викаш тези дето ни създават със санстефано са против, а тези дето ни разделят след него са за съединението?!?
  • 1
    16
    ЗАКРИВАЙ
    Вижте се бе продажници, вижте се! Първо, вие не правите разлика между Русия и СССР. Разликата е, че Русия е освободител, а СССР е поробител. Русия ни е освободила и българския народ не трябва да забравя помощта и. Но не трябва да се забравят не само добрите, но и злонамерените и действия срещу нашата родина. Веднага след освобождението руската власт застава срещу желанието на целия ни народ за Съединението. Има една камара исторически документи по този въпрос. То преврати, то убийства на политически лица, окупация на Южна Добруджа, нападение срещу Балчик и Варна (1916г)...много бързо след освобождението руската империя демонстрира реалните си цели от това освобождение - просто искат тук да има територия контролирана от тях. Те не искат голяма и силна България. Историческите доказателства са многобройни! И това е още преди окупацията от СССР. А след като червената армия ни окупира и избиват хиляди, назначават марионетки от най-долната прослойка на обществото - основно дребни престъпници и предатели. Няма да коментирам последващите национални катастрофи. Но не виждам как може да сравнявате паметник на съветските окупатори избили хиляди невинни с паметник на руските освободители (макар че са воювали за собствените си интереси). То няма допирни точки!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари