Работодатели създават дългосрочни условия за работа на бежанците в Русе

3
Искат ли изобщо бежанците да остават в Русе - не е ясно
Искат ли изобщо бежанците да остават в Русе - не е ясно Снимка: ОбС Русе

Създаване на условия за работа на бежанците в Русе беше основна тема на разговор в провелата се днес среща между председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев и представителите на браншовите организации в града, съобщиха от ОбС - Русе

На срещата присъстваха Милка Трифонова – председател на КРИБ в Област Русе, Миглена Христова – регионален представител за Русе на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/, Милен Добрев – изпълнителен директор на Русенска търговско-индустриална камара и Красимир Иванчев – председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе.

 Идеята е да бъдат популяризирани възможностите, които могат да бъдат предоставени на бягащите от войната, както и перспективата за дългосрочна заетост на територията на крайдунавския град.

 Сред основните предимства, свързващи България и Украйна, са близостта по език, култура и религия.

Пред украинските граждани ще бъдат посочени възможностите за работа, като най-голяма нужда от работна ръка има в сферите на леката и тежката промишленост, хотелиерството и ресторантьорството, строителството, IT сектора, селското стопанство, животновъдството, дърводелството, логистиката.

 Социалните условия, здравеопазването, образованието за децата, които пристигат у нас, остават ангажимент на българската държава, но организациите в Русе ще вложат усилия и в тази посока, за да бъде интегрирането на украинците у нас възможно.

  Приоритет ще бъде да се дава точна информация къде бежанците могат да получат условия за работа и живот в Русе, а и да почувстват сигурността, която е от изключително значение в сегашния момент.

 Осигуряването на допълнителна работна ръка в Русе ще помогне и за развитието на града. По официални данни около 13% от БВП се реализира благодарение на туристическия сектор. Икономиката в страната е изключително зависима от туризма, а за десетки хиляди семейства и малки населени места това е и единственото препитание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    10
    Bonkerz
    Стига тролва завистник. Тераруските ти приятели пратиха бежанците тук. А парите не влизат в техния джоб, а в приютяващите ги българи и парите ще бъдат дадени от ЕС, от който печелим/усвояваме мн повече, отколкото губим (не само финансово). Ти що не се цаниш за бежанец или на работа в Масква да видим как ще те посрещнат и колко ще издържиш?
  • 2
    9
    Русенец
    До адаша от ком.6: Тези, явно са пропуснали статистиката, в която става ясно, че украинските бежанци не се интересуват много, много от предоставените им работни места, в България. При помощи от 40 лв/ден/човек, кой би? Една майка с две деца й се падат 120 лв/ден, или за 30 дни 3600 лв. Направо я виждам, как си чупи краката да тича, да я вземат шивачка или сервитьорка някъде.
  • 7
    8
    mmm
    Като гледам кои шутове са на снимката и смятам да пропусна.
  • 7
    7
    Клоуни
    Щеше да е смешно ако не бяхте жалки,роби за жълти стотинки няма нещо като че ли мизерници!?
  • 9
    6
    Русенец
    Щом Иванчев е там вече работата мирише и е поредната далавера. На гърба на хората, независимо българи или украинци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари