Социалният министър в Русе: Трудовият профил на бежанците се сваля още на границата

0
Досега пункта на Дунав мост са посетили 51 украински граждани, като един от тях е имал диплома и CV
Досега пункта на Дунав мост са посетили 51 украински граждани, като един от тях е имал диплома и CV Видео: КИС 13

"Адаптираме към украинските бежанци системата за посредничество между работната ръка и работодателите"

Това заяви в Русе министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков по време на посещение на пунктовете на Дунав мост на БЧК и Агенцията по заетостта, цитиран от КИС 13

Според министър Гьоков, много е важно първо украинските граждани да изберат какъв статут искат в България – на турист или хуманитарен с временна закрила, за да може държавата да насочи адекватни мерки за тях.

Трудовият профил на бежанците се сваля от експертите на агенцията по заетостта още на границата, както и на други два пункта в Русе.

Досега пункта на Дунав мост са посетили 51 украински граждани, като един от тях е имал диплома и CV.

На този етап от работодателските организации имат готовност да осигурят до 200 0000 работни места в различните икономически сектори. С най-голям недостиг на кадри са инженерните специалности, IT сектора, химия, строителство и шивашка промишленост.

Вижте повече във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари