Путин е далеч по-добър от Обама!

1
Тръмп е сигурен, че “може да се разбираме” с руския президент
Тръмп е сигурен, че “може да се разбираме” с руския президент Снимка: Guliver/Getty Images

Доналд Тръмп заяви, че руският президент Владимир Путин е далеч по-добър лидер от Барак Обама, предаде Ройтерс, цитирана от 24 часа.

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ за пореден път обеща да подобри отношенията с Русия. Милиардерът е сигурен, че “може да се разбираме” с руския президент. Той изтъкна, че Путин имал “страхотен контрол върху страната си”.

Според Тръмп Обама носи отговорност за изострянето на напрежението в Близкия изток и възхода на “Ислямска държава”. Милиардерът призова за “мир чрез сила” и обеща да увеличи военните разходи на САЩ.

Републиканецът смята, че в сегашния си вид американските военни сили не могат да се справят със заплахи, тъй като са сведени до кръгли нули и престанали да се стремят към успех.

Кандидатката на демократите Хилари Клинтън обяви, че САЩ никога повече не трябва да изпращат войски в Ирак и не бива да започват сухопътна операция в Сирия.

Тя изрази позиция, че решението на САЩ да започнат военна намеса в Ирак е било грешка, включително нейна, защото подкрепила бившия президент Джордж Буш.

Барак Обама също коментира нападките на републиканския кандидат. Според настоящия президент всеки път, когато говори, Тръмп потвърждава, че не е квалифициран.

Обама е уверен, че американците в края на краищата ще отхвърлят нахалния милиардер и смахнатите му идеи в изборния ден.
 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари