Продават къщи за 1 евро

1
Oбщините, които разпродават такива имоти срещу символичната цена от 1 евро, се множат като гъби след дъжд
Oбщините, които разпродават такива имоти срещу символичната цена от 1 евро, се множат като гъби след дъжд

В Италия могат да се закупят цели къщи само за 1 евро, пише "24 часа". 

Oбщините, които разпродават такива имоти срещу символичната цена от 1 евро, се множат като гъби след дъжд в Италия. Целта е една - да спрат обезлюдяването в провинциалните райони и да ремонтират полуразрушени постройки.

Реконструкция с цел заселване отново на красиви селца в Тоскана, Сицилия и Лигурия е новата формула, по която кметовете на няколко общини в Италия се опитват да привличат нови жители.

Единственото условие е онзи италианец или чужденец, който купи къща на символичната цена от 1 евро, да я ремонтира на свои разноски.

Разбира се, всеки трябва сам да си направи сметката - става въпрос за къщи в села в опустели райони, където няма работа, следователно и няма поминък.

Стойността на сделката само на пръв поглед е символична, защото купувачът трябва да поеме и ред други разходи, така че къщата може да ви излезе 5000-10 000 евро начална цена. За онзи, който обаче може да си позволи да я реконструира, тя може да стане нов дом сред красиви тоскански или сицилиански пейзажи.

В много случаи е необходимо изграждането на бани, защото става въпрос за къщи, строени след Втората световна война. Така е например в село Ганджи, провинция Палермо, което беше обявено за най-красивото борго (средновековно селце) на 2014 г.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари