Продължава изслушването на бизнесмена Илчовски, ГЕРБ се опитаха да го спрат

1
Лют спор между представителите на ГЕРБ и тези на всички останали партии беляза заседанието на комисията по ревизия в НС.
Лют спор между представителите на ГЕРБ и тези на всички останали партии беляза заседанието на комисията по ревизия в НС.

ГЕРБ поискаха изслушването на Светослав Илчовски да отпадне

Лют спор между представителите на ГЕРБ и тези на всички останали партии беляза заседанието на комисията по ревизия в НС. Продължението на приключилото със скандал изслушване на агробизнесмена Светослав Илчовски беше втора точка в дневния ред, но в крайна сметка стана първа. Управляващите се обявиха остро „против“, предаде bTV

Тази комисия вече заприличва на някакъв трибунал. Имаме да изслушаме някакъв човек, като по същата логика могат още 100 да дойдат тук и да разказват своите разкази в картинки. Разбираме, че това вече е предизборно политическо шоу, което трябва да се разиграе днес тук“, заяви Дани Каназирева (ГЕРБ-СДС).

Според нея твърденията на земеделеца за преплитане на бизнес и власт нямат отношение към предмета на дейност на комисията. И допълни: „Нали осъзнавате, че за много от вас тук не един сигнал може да се внесе, не един разказ…“.

Румен Гечев от „БСП за България“ на свой ред отбеляза, че твърденията съдържат данни за щети, нанесени на бюджета.

"Изнесената информация е важна извън жълтините, скандалите и личния живот на премиера – всъщност се изнесоха данни за много сериозни нарушения с участието на държавата, изнесоха се данни и че прокуратурата се използва като плашило“, коментира и съпартиецът му Явор Божанков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари