Превозвачи готвят блокада на Дунав мост

6
Според превозвачите често ги спират на по-малките пътища, въпреки платените маршрутни карти и такси, тъй като плащането не фигурира в системата
Според превозвачите често ги спират на по-малките пътища, въпреки платените маршрутни карти и такси, тъй като плащането не фигурира в системата Видео: Русе Медиа

Превозвачи готвят протест и блокада на Дунав мост на 15 юли заради тол системата, пише Русе Медиа

Това стана ясно на среща в Русе с председателя на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и бивш омбудсман Мая Манолова. Три месеца, след като бе въведена, от транспортния бранш я определят като несполучлива. Освен че се плащат в пъти по-високи такси, системата не отчита всички плащания.

Според превозвачите често ги спират на по-малките пътища, въпреки платените маршрутни карти и такси, тъй като плащането не фигурира в системата. Не им се дава възможност да оспорват, каквато има за другите глоби. И настояват премиерът да изпълни обещанието си, дадено при предишните протести, че ако системата не се окаже добра, ще бъдат върнати винетките.

„Ние искаме да се върнат винетните такси, дори завишени, дори да бъдат удвоени, утроени, но тази система, която в момента е въведена, с качеството на пътната инфраструктура е тотално несъответстваща. Няма нито една държава в ЕС, която да има такъв тип инфраструктура, толкова много такси и на толкова висока стойност“, заяви от името на превозвачите Мариета Иванова. А опашките по границите допълнително създават проблеми в изпълнението на договорите за превоз на товари, което носи неустойки и загуби.

От своя страна Мая Манолова подкрепя изцяло исканията им: „Средно месечно това са около 60 000 камиона, които сметнете по 70 лв. , колко пари оставят в бюджета на пътната инфраструктура. Хората искат едно- нормални условия да работят и да си спасят бизнеса, фирмите, работните места а хората, които са наели“, заяви Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари