Премиерът: Има три варианта за Гергьовден, ще решим на 30 април

3
А дали съм човек на Прокопиев и "Капитал", ако отворите публикациите през последните 15 години, не знам дали ще намерите публикации да са ме похвалили, заяви Борисов
А дали съм човек на Прокопиев и "Капитал", ако отворите публикациите през последните 15 години, не знам дали ще намерите публикации да са ме похвалили, заяви Борисов

Има три варианта за отбелязване на празника на Българската армия и за това дали ще се състои традиционният военен парад на 6 май, Гергьовден. Причината - намираме се в условията на извънредното положение и пандемия от коронавирус, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов.

Преди да даде брифинг за Великден и мерките на Светия синод, премиерът е обсъдил и действията на кабинета заедно с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, информира Дарик.

Ако са добре нещата – първият вариант, ако са зле – вторият вариант, ако са много зле ще бъде третият. На 30 април пак ще водим с Каракачанов кой от трите варианта да предложим за 6 май“, посочи министър-председателят на брифинг в Министерския съвет.

Той се закани още да затвори пазарите, където мерките не се спазват.

Борисов даде да се разбере, че няма да промени решението си за смяната на ръководството на Българската банка за развитие.

"А дали съм човек на Прокопиев и "Капитал", ако отворите публикациите през последните 15 години, не знам дали ще намерите публикации да са ме похвалили", заяви Борисов. Той продължава да смята, че "не е красиво и не е редно" в тази ситуация да се дадат 75 милиона лева за кредит в тази ситуации.

Най-малкото звънни и ми се обади – чиста е сделката. За народа това е държавната банка, а да кажа, че не съм знаел, не е сериозно. След като не съм знаел, не се чувствам подведен. Колкото и да е правилна сделката, ако знаех, няма да им да. Основната задача на правителството е да запази пари за заплати и пенсии за жизненоважни системи на държавата. Изпадали сме в ситуация, в която пенсията е ставала 3 долара. И знаем какво е било“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари