Празник в Ценово

1

Много момичета и момчета със специални потребности от община Ценово се събраха около празничната торта, за да духнат свещичките за пети път.

По този начин беше отбелязан рожденият ден на Центъра за образователни услуги. Във вихъра на празника се включиха не само децата, но и специалисти от Центъра и родители. Децата пяха и танцуваха, превъплатиха се в любими анимационни герои, отговаряха на музикални загадки, веселиха се от сърце и душа. Положителните емоции, радостното настроение и непринуденият детски смях взеха връх в продължение на няколко часа. Децата проявиха и сръчността си при изграждането на замък от различни елементи. Аниматорката Дани се изяви и като художник като изрисува лицата на децата като любими герои от приказки. Емоциите достигнаха до „точката на кипене“ с появата на специално подготвената празнична торта с фойерверки.  

В празненството се включи и зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова, която връчи подаръци на всеки от потребителите. „В продължение на пет години промяната е осезателна. Децата тук се чувстват като у дома си. Нека всички момичета и момчета изживеят едно незабравимо детство“, пожела г-жа Игнатова.

Всеки ден 27 деца на различна възраст от населените места в общината прекрачват с желание и нетърпение прага на институцията. С малките палавници работят различни специалисти – психолози, логопеди, педагози, медицински специалисти. „От основаването на Центъра развихме много успешни практики и сформирахме шест ателиета. С дейностите им децата опознават различни аспекти от живота. Стремим се да осигурим на възпитаниците ни подкрепа, знания, сигурност и забавления“, сподели ръководителят на Центъра за обществена подкрепа Зоя Костадинова. В Центъра са разкрити ателиета по готварство, градинарство, смехотерания, спорт и др. По този начин децата не само се сближават, приучават се работят в екип, да се веселят заедно и да общуват помежду си. Всеки ден дори и през ваканциите момичетата и момчетата със специални потребности успяват с помощта на образователни презентации да научат повече за празниците и обичаите в България, за исторически личности.  „Постоянно ги учим да вярват в себе си и в качествата, които притежават. И това е най-големият успех и постоянна цел на екипа“, не скри част от успешните стъпки на Центъра за обществена подкрепа Зоя Костадинова.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари