Папа Франциск празнува 87-ия си рожден ден

1
Деца помогнаха на Светия отец да духне свещичката на празничната торта
Деца помогнаха на Светия отец да духне свещичката на празничната торта Снимка: AP /Alessandra Tarantino

Деца помогнаха на Светия отец да духне свещичката на празничната торта

Папа Франциск навърши днес 87 години, посрещнат от деца, които му помогнаха да духне свещичката на празнична бяла торта, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Децата от ръководената от Ватикана педиатрична клиника изпяха няколко песни пред Светия отец и му подариха букет слънчогледи.

По-късно на традиционно за коледния сезон събитие по време на ежеседмичното си обръщение на площад "Свети Петър" той благослови малки статуетки на младенеца Исус, държани в ръце от деца, които ще ги поставят след това в своите домове.

"Честит рожден ден" (Buon Compleanno на италиански), провикваха се десетките малки деца на площада и държаха плакати със същия поздрав.

Папа Франциск е роден с името Хорхе Марио Берголио на 17 декември 1936 г. в Буенос Айрес, Аржентина, и произхожда от италиански имигрантски род. На 13 март 2013 г. кардиналите го избират за първия папа от Латинска Америка.

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони също отправи поздрав към Светият отец с публикация в платформата "Екс", доскоро "Туитър", и му благодари за "силната му ангажираност с мира" по света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари