ПП предлага юриста Никола Минчев за председател на парламента

0
Манчев е корпоративен адвокат, член на ПП
Манчев е корпоративен адвокат, член на ПП Снимка: БГНЕС / Архив

"Юристът Никола Минчев ще бъде кандидатурата на ПП за председател на Народното събрание", съобщи лидерът на ПП Кирил Петков, цитиран от  БНР

Пред журналисти той поясни, че в началото на идната седмица коалиционното споразумение може да бъде подписано.

Петков очерта като най-оптимистичен срок до края на другата седмица да бъде предложен и целият състав на бъдещия кабинет.

„Това, което се надяваме и вярваме, че ще стане, с бъдещите коалиционни партньори, е да имаме парламент, който да продължи за 4 години и да имаме правителство, което да продължи за 4 години.“

Никола Минчев е част от политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“ и е бил корпоративен адвокат в „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“. Владее български, английски и немски. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” е една от най-големите, най-старите и най-изявените бизнес адвокатски кантори в България. Дружеството е основано през 1994 г и поддържа офиси в София и Берлин. Дружеството предоставя целия диапазон от правни услуги, насочени към бизнеса, и най-вече свързани с чуждестранни инвестиции на международни клиенти.

„Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип“, каза Минчев при представянето на проекта „Продължаваме промяната“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари